Eds Träfrakt har Sveriges Tuffaste FH16

Med sin nya FH16 drog Eds Träfrakt längsta strået när Sveriges Tuffaste FH16 korades i helgen på Mantorp park under Trailer Trucking Festival.
”Som slagskeppen kämpade för fred transporterar Ed skogens guld i grym elegans, puts och glans.” motiverar juryn årets vinnare.

Trots ett ihärdigt regnande under mässdagarna lockades rekordmånga till FH16-klubbens monter. Montern ramades in av 20 fina medlemsbilar och sju timmerbilar från Volvos återförsäljare som stod uppställda som en solfjäder.

– En imponerande syn, säger FH16-klubbens ordförande Boije Ovebrink.

Men även om det regnade under helgen så lockades 13 800 besökare till Trailer Trucking Festival. Och samtliga besökare i klubbens monter hade sol i sinnet. Under mässan serverades drygt 2 000 korvar, 160 hamburgare och 150 liter kaffe.

– Vår monter var välbesökt också under båda dagarna. Kul att så många kom och snackade med oss, berättar Boije.

Under fredagskvällen arrangerade klubben en kväll med musik i det hyrda tältet från Cool AB.

– Vi serverade 160 hamburgare till deltagarna och under kvällen kunde vår och Volvos personal njuta rock roll covers, som framfördes av Peter Forss.

Juryn i Sveriges Tuffaste FH16 och Nordens Bästa FH16 hade som vanligt ett tufft jobb bland bilarna som var anmälda till Nordic Trophy-tävlingen. Efter några timmars betänketid så drog alltså Eds Träfrakt längta strået i tävlingen.

– Eds Träfrakt har alltid snygga bilar. De har ju vunnit tävlingen tidigare och varit på pallplats 2019 – och är en värdig vinnare i år. Jag vill tacka alla partners som hjälpte oss med priser till vinnarna i tävlingen, det är mycket uppskattat, säger Boije.

Sveriges Tuffaste FH16, 2023
1) Eds Träfrakt AB


Juryns motivering: ”Som slagskeppen kämpade för fred transporterar Ed skogens guld i grym elegans, puts och glans.”
Priser: Pokal, värdecheck från Goodyear och lite smått och gott.

2) Peter Hedmans Åkeri


Juryns motivering: ”Vi har här en åkare som i år fattat Volvos värde och vågar visa emblemet tillsammans med volym i tank och ljud på sitt fina ekipage utan att vara märkespank.”
Priser: Pokal, värdecheck från Trux och lite smått och gott.

3) Malma Entreprenad och Transport


Juryns motivering:
”1987 – 2012 – 2023 får vi på denna bil se ”Heritage”-arvet som står för kraften i Volvos och ägarens hjärta.”
Priser:
Pokal, värdecheck från Billackeringen i Mjölby och lite smått och gott.

Nordens bästa FH16, 2023
Haugen Transport och Maskin, Norge

Juryns motivering: “General Lee – moonshine – Duke of Hazards i combination ovanpå en genomtänkt och välbyggd bil.”
Priser:
Pokal och högtryckstvätt från Alcon.


Bästa FH16 vänner!

Nu har vi avverkat Mittia Mässan som hade 5 000 besökare med strålande sol båda dagarna samt Trucking Festival där det trots ihållande regn båda dagarna på Mantorp Park kom 13 800 besökare.

Volvo montern på Mittia var välbesökt och FH16 montern på Trucking Festival hade rekord många besökare då tältet drog folk som ville söka skydd för regnet och samtidigt ta en korv och fika.
Goodyear och Kilafors som medverkade i montern var mycket nöjda med antal kunder som kom till vår monter.
Uppställningen med 27 fina FH16 bilar var imponerande och fredag kvällens underhållning med hamburgare med dryck var välbesökt.
Tur att vi bokade tält till detta så alla kunde sitt torrt och talas vid och lyssna på Rock-Roll musik.
En del av oss träffas nog på FH16 kunddagar på VTEX i Göteborg 5-6 september och om inte där så träffas vi på Skåne Truck Show 8-9 september på Ljungbyhed där vi har FH16 ekipaget och tältet i Finnveden Lastvagnar i Ängelholms monter. Korvgrytan är med och vi kommer kora Bästa FH16 på Skåne Truck Show och har med 3 fina pokaler till vinnarna! Även The Iron Knight är med i montern.

Vi har idag ett 30 tal anmälde, de flesta med respektive, till årsmötet 10 november på VTEX och showmiddag på kvällen på Gothia Towers.

Du glömmer väl inte att anmäla dig till årsmötet och kvällensshowmiddag?
Sista anmälningsdag är 29:e september.

http://tranas-resebyra.softronic.se/itp/event/FH16_arsmote_2023

 

Med vänlig hälsning

Boije Ovebrink

Ordförande Swedish Volvo FH16 Club