Bilder

Robert Karlsson kör fortfarande Sveriges Tuffaste FH16

Sveriges Tuffaste FH16 2020 körs av Robert Karlsson från Ljugarns schakt och transport. Hans FH16 650 lastväxlare har nu för andra året i rad vunnit priset.
– Det trodde jag aldrig när jag anmälde mig, säger en glad och överraskad Robert.

I år fick Sveriges Tuffaste FH16 utses ”digitalt”.

– Att vinna är självklart tungt, men visst saknar man gemenskapen från träffarna. Men det är väl bara att hoppas att allt rullar igång igen nästa år, menar Robert.

Förutom snygg pokal, äran och presentkort så väntar nu lunch i Göteborg den 13 november på Volvo-koncernens huvudkontor.  På lunchen medverkar Roger Alm, VD Volvo Trucks, Anna Muller, SVP Senior Vice President Volvo Trucks Europe North Central, och Stefan Strand, VD Volvo Trucks Sweden, tillsammans med juryn och Boije Ovebrink. Som grädde på moset ska vinnarna fotograferas för kommande reportage i Truckstop och tidningen Trailer. Men också Lastbilspodden finns på plats för att intervjua vinnarna!

– Det ser jag fram mot, går allt som planerat så finns jag på plats med bilen säger Robert Karlsson

Sammanlagt var ett 20-tal bilar anmälda till årets upplaga av Sveriges Tuffaste FH16. Den edsvurna juryn som i år bestod av ordföranden Jan Sandberg, Thomas Ekstrand, Bert ”Knatte” Johansson och Christian Svedman, Volvo Lastvagnar, hade ett tufft jobb. Förutom de tre vinnarna i Sveriges Tuffaste FH16, så delades tre specialpriser ut i år – två hederspriser och ett pris till Skandinaviens finaste.

Sveriges Tuffaste FH16 2020:

1. Robert Karlsson, Ljugarns Schakt och Transport AB, Volvo FH16 650 lastväxlare.
Juryns motivering: ”Här är en bil som fått juryn på kroken – sällan eller aldrig får en och samma bil den finaste utmärkelsen två gånger men i fallet med Ljugarns krok är det klokt. Ordning och reda och knappt synbart använd även om vi vet att den körs dagligen gör sammantaget att priset till Sveriges Tuffaste FH16 tilldelas Ljugarns Transport AB – GRATTIS !!”
2. Nordmalings Skogsmaskiner,Mattias Rönnqvist, anmälare/förare Tony Andersson FH16 650 8×4 timmerbil
Juryns motivering:  ”En norrländsk silverexpress – mycket väldimensionerad timmerbil med vidhållen originalitet.”


3. Skonberga Transport, Mats Andersson, anmälare/förare Oscar Holgersson, FH16 750 spannmålsbil
Juryns motivering: ”Oj oj oj, en spannmålsracer med klass… Ursäkta kombibil… Genomtänkt byggnation och layout med tilltalande lack och inte minst väl upplyst i höstmörkret. Vi gratulerar till en välförtjänt 3:e plats.”


Skandinaviens Finaste, Öystein Felle, Felle & Sønner Transport, Volvo FH16 750
Juryns motivering: ”The highway man – Öystein har med sin Volvo-approach banat vägen för att klubben väljer att utöka sina marker och utse Skandinaviens tuffaste FH16 – väger ”nästan” lika tungt som Sveriges tuffaste FH16 men med en sådan utstrålning på både bil och ägare är det i det närmaste tjänstefel att inte återigen uppmärksamma ”pinnabilen” från vårt västra grannland – GRATTIS!”


Hederspris – Christer Johannesson, CJ Transport
Juryns motivering: ”Introbilen bevarad i ett fantastiskt skick. De med bra kom ihåg vet att det är bilen som hängde i taket på arenan för FH16 lanseringen. Att den senare i livet synts såväl i banracing sammanhang som servicetrailer till truckrace och ändå bevarats i ett underbart fint skick gör att den är ett givet val till ett av våra två hederspriser.”


Hederspris – Jonas Höglund, Charlottenbergs Entreprenad & Transport AB, FH16 anläggningsbil
Juryns motivering: ”Toppenfin grusbil i stilig blå färg där även systern Swecon fått plats, att kunna bredda användningsområdet med ett ”underbett” avgjorde valet av pristagare.”