Urbans stockabil Sveriges tuffaste FH16 2021

Ingen Sveriges Tuffaste FH16 utan att Robert Karlsson är med och slåss om förstaplatsen. Fast i år fick han ge sig för Eds träfrakt och Urban Aloandersson vars stockabil gjorde hela juryn glad.

– Det var knivskarpt som vanligt. Det som avgjorde att Eds träfrakts FH16 750 vann var detaljerna, dioderna i dörrar och golv, men också lacken, berättar FH16-klubbens ordförande Boije Ovebrink.

Helgen, den 8-9 oktober, bjöd alla besökare på Trailer Trucking Festival på ett riktigt fint höstväder. Och många lockades till klubbens egen monter som ramades in av 21 medlemsbilar.

– Många kom för att titta på alla fina medlemsbilar, men många lockades säkert av att vi lyckades få Volvo Trucks Norge FH16 750 grillbil ”Pit Boss” till Mantorp park. Och intresset bland besökarna för           

I vanlig ordning utsåg FH16-klubben Sveriges Tuffaste FH16 och Nordens Tuffaste FH16 under mässan. I samband med att priserna i Nordic Trophy delades ut kunde klubben kora sina mästare.

Sammanlagt var 400 bilar anmälda i år till Nordic Trophy och den edsvurna juryn som bestod av ordföranden Jan Sandberg, Thomas Ekstrand, Berth ” Knatte” Johansson, Volvo representant Christian Svedman och ny i juryn, Anders Persson hade ett tufft jobb. Tyvärr var det som vanligt allt för få FH16-bilar bland de anmälda till Nordic Trophy men ett 20-tal fina bilar fanns det att besöka och bedöma!

Tyvärr var det som vanligt allt för få FH16-bilar bland de anmälda till Nordic Trophy men ett 20-tal fina bilar fanns dock att besöka och bedöma!

–  Det gemensamma för alla vinnare är att de lyckats behålla Volvos själ och karaktär rakt igenom i sina fina bilar, sammanfattar Boije.                                                                                                                                        

Sverige Tuffaste FH16 2021


1)    Eds träfrakt, Urban Aloandersson

Juryns motivering: ”En stockabil med detaljer och val av motiv i lacken som gör hela juryn positiv. Dioder i dörr och golv i kombination med en lack som sätter Volvo i främsta ledet avgjorde valet av Sveriges Tuffaste FH16.”
Pris: Pokal, elgitarr från Alf Pettersson, gåvor från Trux samt Volvo Lastvagnar, medlemskap i FH16-klubben och klubb-bälte.

 

 


2)    Måsvilan AB, Tom Barrén
Juryns motivering:
”Fin genomtänkt krokbil med snygga detaljer i rostfritt och läder. Likt en fågel flög er bil in i juryns sinne.  Vi vill ge er en hedrande andraplats som minne. Grattis till silverplatsen!”
Pris: Pokal och gåvor från Alcoa, Volvo Lastvagnar och klubb-bälte.

 

 

3)    Ljugarns schakt och transport, Robert Karlsson
Juryns motivering
: ”En enig jury beslutade att premiera Ljugarns bil med en tredjeplats. Er bil omfattar allt som förenar ordning, kvalité och inställning till hur en bruksbil ska förvaltas och skötas. Grattis till 3:e platsen.”
Pris:
Pokal, gåva från Volvo Finans och klubb-bälte.

 

 

 

Nordens Tuffaste FH16 2021

1)    RM. Engbergs Transport, Mikael Engberg
Juryns motivering: ”En timmerbil där ägarna har tagit fasta på hur man förenar Volvo original med riktigt ”åkar-country” genom drottningen själv – allas vår Jill Jonsson. Många fina detaljer som förmedlar Volvos kvalité och styrka på ett fantastiskt sätt. Grattis Nordens tuffaste FH16.
Pris: Pokal, gåvor från Kama och Volvo Lastvagnar samt ett klubb-bälte.