Trevligt studiebesök på VBG

Under torsdagen var FH16-klubben på studiebesök hos VBG i Vänersborg.

Studiebesöket inleddes med lunch som bestod av en mycket god fisksoppa samt pannkakor. Efter lunchen informerade Christoffer Lindgren om de nya lagkrav som kommer 2019 för typbesiktigade bilar med kraftigare underkörningsskydd och informerade om VBGs olika drag.

Lars Persson tog emot oss i fabriken och visade oss runt till produktionen, slutmontering och måleriet. Efter fikat informerade Eric Carlebom om VBGs automatiska smörjsystem till draganordningar samt om Onspot, som också ingår i VBGs produktsortiment. En produkt som ånyo tillverkas i Vänersborg efter att det att produktionen varit utlagt på ett företag i Tyskland.

Dagen avslutades med middag och underhållning på Rönnums Herrgård i Vargön med Magnus Jacobsson som värd. Stand up comedian Jan Westerlund underhöll deltagarna under en halvtimma. 

-Och han fick oss alla att skratta.Det var ett intressant studiebesök och jag vill passa på att tacka VBGs Magnus Jacobsson för både det och en trevlig kväll på Ronnums herrgård, säger FH16-klubbens ordförande Boije Ovebrink.

Lars Persson bjöd en intressant rundvandring i fabriken.

                                                                                                                                        

 

 

 

 

 

 

Dagen avslutades med middag på Ronnums herrgård.

Kvällens värd – VBGs Magnus Jacobsson!