Studiebesök på VBG

VBG hälsar oss välkomna på studiebesök till deras fabrik i Vänersborg den 11 oktober.

Besöket startar med lunch och under eftermiddagen gör vi studiebesök hos VBG. Dagen avslutas med middag, underhållning och övernattning på anrika Ronnums Herrgård.

Det som idag är en världsomspännande industrikoncern med över 1 500 medarbetare i 18 länder startade för drygt 65 år sedan i en källare i Vänersborg. Koncernens grundare, Herman Krefting, var en aktiv samhällsmedborgare som brann för trafiksäkerhetsfrågor. Han började sin karriär som lastbilsförsäljare. I sitt arbete såg Herman att de släpvagnskopplingarsom fanns var för klena och att trafiksäkerheten äventyrades. Han bestämde sig därför för att konstruera en koppling som höll måttet.

Efter mycket experimenterande kom Herman fram till den konstruktion som än idag används i VBG-kopplingen. Den 3 januari 1951 registrerade Herman Krefting firman Vänersborgskopplingen. Hans idoga arbete för att öka säkerheten på vägarna med hjälp av kvalitativa produkter lever idag vidare som en självklar del i koncernens identitet. Det är en drivkraft i utvecklingen av nya produkter och en viktig länk i det systemtänkande som alltid präglat VBG Groups innovativa utvecklingsarbete från idé till färdig produkt.

För den som är intresserad av att följa med på studiebesöket på VBG kan vi erbjuda logipaket på Ronnums Herrgård (Parkvägen 18, Vargön) som består av:

• del i dubbelrum inklusive frukost och relax
• tre-rätters festmeny inklusive kaffe
• passande vinpaket bestående av välkomstbubbel, ett glas vin till förrätt, 2 glas till varmrätt och 6 cl dessertvin.

Logipaketet kostar totalt 1950 kronor/person, tillägg 320 kronor för enkelrum. VBG bjuder på lunch och underhållningtill middagen. Anmälan till studiebesöket är bindande och kostnaden för övernattning och middag betalas på plats.

Program för dagen på VBG
13:00 lunch på VBG – vi samlas på utanför entrén till fabriken som har adress  Herman Kreftings Gata 4.
14:00 fabriksvisning
15:00-15:30 fika
16:00 incheckning
19:30 middag + underhållning på Ronnums Herrgård

Anmälan senast 14 september till:

Magnus Jacobsson
Telefon: 0730-448600
Mejl: Magnus.jacobsson@vbggroup.com