Nytt rekord för årsmötet

FH16-klubbens årsmöte i november på VTEX i Göteborg lockade rekordmånga deltagare.
– I år var vi 163 deltagare på årsmötet, det är tre fler än det tidigare rekordet, sammanfattar en nöjd ordförande i FH16-klubben Boije Ovebrink.

 Och de 163 deltagare bjöds på ett späckat program på VTEX, Volvo Trucks Experience Center, i Göteborg den 5 november.

– Vi har i dag 517 medlemmar och stabil ekonomi. För 2020 kan vi redovisa ett överskott på nästan 160 000 kronor. Och det ser ut som vi kan redovisa ett överskott i samma storlek för i år också. Nu laddar vi för nästa år – då vi förhoppningsvis slipper alla restriktioner som lade en fäfot över våra klubbträffar, fortsätter Boije.

Årsmötet inleddes med att Boije och vice ordföranden Thomas Ekstrand hälsade alla välkomna och parentation över medlemmen Ralf Ekdahl hölls.

Sedan äntrade Stefan Strand, VD Volvo Lastvagnar Sve

rige, Niclas Johnsson, Sales Director Market Sweden och Lisa Jensäter, Director Marketing Communication scenen och informerade om Volvo lastvagnar.

Efter det inleddes årsmötesförhandlingarna. Styrelsen fick medlemmarnas fulla förtroende för sitt arbete och valen styrelsen gick också enligt
valberedningens förslag. Styrelsen i FH16-klubben
har nu följande sammansättning:

Ordförande: Boije Ovebrink

Ledamöter valda för perioden 2022-2023:
• Jerry Gustavsson
• Andreas Neve
• Berth Johansson
• Marina Thyberg-Axelsson
• Anders Persson

Ledamöter, valda för perioden 2020-2021:
•Thomas Ekstrand – vice ordförande
• Björn Persson
• Joakim Lindqvist
• Thomas Englund – partnerrepresentant

Ledamot i styrelsen:           Christian Svedman, Volvo representant
Adjungerad i styrelsen:      Majken Ovebrink, sekreterare/administration

Styrelsen hade två förslag till studieresa 2023. Det ena var till Island och det andra var till Italien med besök på Ferraris museum i Modena, Gardasjön, studiebesök hos Volvo i Milano och lokalt åkeri eftersom det finns många FH16 i norra delen av landet. Efter röstning med handuppräckning vann förslaget att åka till Italien 2023.

– Nu jobbar vi vidare på det förslaget, och vi börjar planera för en studieresa till Italien, berättar Boije.

Under lunchen höll Volvo Lastvagnars VD Roger Alm ett inspirerande tal. I sitt tal framförde han hur viktiga FH16-klubbens medlemmar är. Han betonade att klubbens medlemmar är de främsta ambassadörerna för Volvo
Lastvagnars premiummärke.

Intressanta stationer

När lunchen var klar var det dags för alla deltagare att gå runt på de fyra stationerna – körning av dagens produkter, dagens produkterbjudande, partnerutställning och framtidsstationen

– Jag vill passa på att tacka alla som gjorde vår dag på VTEX till en riktig höjdare. Kul att partnerutställningen lockade inte mindre än elva företag också.

– Jag vill tacka Christian Svedman och Volvo Lastvagnar Sverige för hjälp med kostnader för bussar, lunch och fika i samband med årsmötet. Och ett stort tack till Carl Axel Hedström och alla övriga på VTEX för all hjälp med planering och allt annat som gjorde den här dagen möjlig. Stort tack också till Volvo Lastvagnar Sverige för de 40 000 kronor som vi fick till underhållningen under kvällens showmiddag. Pengarna blev ett bra tillskott till klubbkassan då klubben redan tagit kostnaden för underhållning och hyra av  lokalen för att hålla ner priset för biljetterna till showmiddagen för medlemmarna.

Efter årsmötet samlades inte mindre än 140 deltagare för jubileumsshowen på hotell Gothia Towers. I år firade klubben sitt 16-årsjubileum med en riktig cowboyshow. Kvällens största applåd drog trion Martin Lundstedt, Roger Alm och Boije ned när de tillsammans framförde ”Take Me Home, Country Roads”.

– Vi fick ju ställa in vårt 15-årsfirande förra året, och valde att fira klubbens jubileum i år i stället. Och det gjorde vi rejält.

Före middagen samlades alla deltagare för ett mingel och där de fick varsin cowboyhatt. Men några stycken hade valt att bättra sin cowboy-utstyrsel och bland dessa utsågs ”kvällens cowboy”. Till värdig vinnare utsågs Robert Schröder från Kama Produkter.