Medlem i fokus: Ljugarns schakt & transport

Han hade byggt sin bil i huvudet i många år. I somras var Robert Karlsson klar med den och ställde ut sin FH16 650 lastväxlare på Mantorp Truck Meet. Där fick han kvitto på att han hade gjort allt rätt när hans bil utsågs till Sveriges Tuffaste FH16 2019.

– Det var min första utställning och det var en riktig häftig grej att vinna det priset.
Det var jag inte alls inställd på, men nu kommer jag att ställa ut den fler gånger, säger Robert Karlsson.

© Emmy Jonsson

Robert kör sin Volvo FH16 650 lastväxlare för Ljugarns Schakt & Transport, som ligger några mil sydost om Visby på Gotland. Företaget har 22 anställda och erbjuder en stor mängd olika tjänster inom entreprenad och transport för både företag och privatpersoner.

– Det är tuff konkurrens här på ön, så det gäller att vara på tårna. Vi har en mängd olika typer av maskiner och lastbilar i vår maskinpark för alla möjliga ändamål och kan erbjuda kunderna alla former av transporter och det mesta inom entreprenad.

Juryns i Sveriges Tuffaste FH16 var mycket imponerade av Robert Karlssons bil och han vann priset med följande motiveringen:

”En gute har i sin bil lyckats bygga in det som Volvo FH16 står för; offensivt tänkande, styrka, funktion och design – något som till och med speglar sig i dörrarna”. Förutom fin pokal fick han också ta mot en värdecheck från Mjölby Billackering till ett värde av 8 000 kronor och ett medlemskap i FH16-klubben.

Så i november for han till Göteborg och VTEX för att vara med på sitt årsmöte i klubben. Och han gillade det:

– Det var en heldag med riktigt bra aktiviteter.