Hakarps Schakt & Transport har Sveriges Tuffaste FH16

Det var hårfint mellan deras tre bilar som de ställde upp med, säger FH16-klubbens ordförande Boije Ovebrink.

Men efter en stund funderande juryn enades om att Hakarps Schackt & Transports FH16 750 8X4 från 2014 kunde utses till Sveriges Tuffaste FH16 2016 med följande motivering – ”Asfalt och anläggning med omsorg för nära och kära! Helhetsintrycket och putsen är outstanding!”

På scen fick föraren Richard Ludvigsson inte bara ta mot pokalen. Som vinnare fick han också två framdäck från GoodYear till ett värde av 10 000 kronor.

– Intresset för att vara med i Sveriges Tuffaste FH16 ökar för varje år och jag vet att den är mycket uppskattad av de som ställer upp i den. En bidragande orsak till det är definitivt det fina prisbord som våra sponsorer ställer upp med. Jag vill rikta ett stort tack till alla sponsorer som hjälper oss i klubben med alla fina priser. Jag vill också tacka Rutger Andersson på tidningen Trailer för att vi fick medverka på Nordic Trophys prisutdelning. Och till sist ska också juryn ha ett stort tack för sitt proffsiga arbete med att gå runt på Nordic Trophy-fältet och utse de bästa och snyggaste FH16-bilarna.
Juryn; som bestod av Jan Sandberg, Berth Johansson, Patrick Bhanji, Thomas Ekstrand och Majken Ovebrink, hade en diger uppgift att gå runt bland de utställda bilarna och hitta fem vinnare. Årets resultatlista med juryns motivering är enligt följande:

 

1) Hakarps Schakt och Transport – juryns motivering: ”Asfalt och anläggning med omsorg för nära och kära! Helhets intrycket och putsen outstanding.”
Pris: två framdäck från GoodYear, till ett värde av cirka 10000 kronor.

 

 

 

2) Braås Åkeri, Volvo FH16 2016 – juryns motivering: ”Takpannor och annat åker kungligt med Braås FH16! En stilren bil utan onödigt och mycket hög klass på lacken. Rakt på helt enkelt.”
Pris: ljusbåge från TRUX till ett värde av 10 000 kronor.

 

 

 

3) KE Lundbergs Åkeri, FH16 2014 – juryns motivering: ”Stort eget engagemang ligger bakom denna stilrena bil. Lack och inredning med känsla. En riktig Värmlands racer.”
Pris: Design från Billackeringen i Mjölby, till ett värde av 10 000 kronor.

 

 

 

 

4) Elofssons Åkeri AB, FH16 750 2016 – juryns motivering: ”Bruksbil i mycket god ordning med bra och praktiska lösningar som avgjorde valet.”
Pris: ljusbåge från KAMA till ett värde av 10 000 kronor.

 

 

 

5) Spets Skogtransporter AB med sin Rockabilly, en FH16 2016 – juryns motivering: ”Spets får timret att rocka loss. Unika lösningar med Volvo i hjärtat!”
Pris: VBG MechMatic