FH16-klubben tappar inte greppet

FH16-klubbens årsmöte på Volvo Trucks Experience Center, VTEX, den 24 november lockade inte mindre än 166 deltagare och bjöd på en rad nyheter.
– Kul att vi blev så många, det visar att klubben har en viktig funktion och skapar mervärde för medlemmarna, summerar omvalde ordförande Boije Overbrink.

Deltagarna bjöds som vanligt på ett späckat program under årsmötet VTEX i Göteborg och det var en nöjd ordförande som kunde summera verksamhetsåret 2016:

– De senaste åren har vi jobbat hårt på att rekrytera nya medlemmar och yngre medlemmar. Det är ett arbete som också gett resultat. Nu kan vi se att medlemstalet har blivit stabilare mellan åren och i dagsläget har vi 542 medlemmar, fortsätter Boije Ovebrink.

Årsmötet inleddes av Stefan Strand, vd Volvo Lastvagnar Sverige, som hälsade FH16-klubbens medlemmar välkomna och poängterade att klubbens medlemmar är goda Volvo-ambassadörer. Eftersom det var Black Friday passade han också på berätta att Volvo Lastvagnar beslutat att stödja klubben med 1 000 kronor för varje medlem som deltog på årsmötet.

– Det var en kul överraskning för oss alla. Och så här med facit i hand var det ju rätt årsmöte att slå nytt deltagarrekord på – 166 deltagare blir 166 000 kronor i bidrag från Volvo Lastvagnar och det tackar vi för, säger Boije.

Nytt deltagarrekord på årsmötet – 166 medlemmar
kom till Göteborg och VTEX för att vara med!

Efter den inledande glada överraskningen för FH16-klubbens medlemmar var det dags för val och redovisning av bland annat klubbens ekonomi.

– De senaste åren har vi haft ett underskott. Det finns olika skäl till det. Under jubileumsåret 2015 hade vi ett stort antal aktiviteter och 2016 hade vi en del engångskostnader. I år räknar vi med att gå plus igen, säger Boije.

Efter lång och trogen tjänst i styrelsen avgick Jan-Christer Nilsson, Inge Hellgren och Marcus Olsson (Volvos representant) ur styrelsen. Några invändningar mot valberedningens förslag till ny styrelse fanns inte. Vid årsmötet valdes följande:

  • Ordförande: Boije Ovebrink.
  • Styrelseledamöter (ledamöter med ett år kvar i styrelsen): Joakim Lindqvist, Thomas Englund, Magnus Enochsson, Thomas Ekstrand och Lars Ekstrand.
  • Omval: Ulf Jacobsson, Berth Johansson och Ann-Marie Hall Troedsson.
  • Nyval: Jerry Gustavsson, Servicechef hos Finnveden Lastvagnar i Växjö och Andreas Neve, säljare på Volvo Truck Center i Bäckebol.
  • Volvos representant i styrelsen, nyval: Christian Svedman, Region Chef i Norr Volvo Lastvagnar Sverige.
  • Adjungerad sekreterare Majken Ovebrink.

 

Nytt klubbmärke

En annan nyhet under årsmötet är klubbens nya klubbmärke, som har ritats av Nigel Atterbury, Senior Graphic Designer Volvo Product Design, och den grafiska formgivaren Gavin Smart. På årsmötet berättade Gavin Smart om deras tankar.

– Med det nya klubbmärket vill vi förtydliga FH16 och skapa en tidlösare design.

Och precis som övriga klubbmedlemmar på årsmötet gillar Boije det nya klubbmärket.

– Kul att det nya klubbmärket fick så gott mottagande av medlemmarna och jag vill tacka Nigel och Gavin för att han hjälpte oss att ta fram det. Det tidigare klubbmärket har vi haft sedan klubben bildades 2005 och nu kände vi att det dags att ta förnya det. Och jag tycker verkligen att det nya klubbmärket är snyggt – det känns modernt och det blir en tydlig grafisk signal för det är FH16-bilar som vi kör i klubben, sammanfattar Boije.

Det nya klubbmärket innebär att klubbens profilkläder kommer att bytas ut.

– Det nya klubbmärket innebär att resterande klubbskjortor får det nya märket och att de ersätts av en piké, berättar Boije, en piké som Boije och Thomas Ekstrand stolt kunde visa upp på scen under årsmötet

– Övriga klubbkläder, som går att beställa hos Oscar Jacobson, har det nya klubbmärket precis som necessär och ryggsäck i klubbpaketet. Keps och bälten kommer vi byta ut när de gamla är slut under 2018.

Klubben är viktig

Under lunchen kom Claes Nilsson, EVP VG and President Volvo Trucks, för att prata med medlemmarna och höll ett positivt tal som var mycket uppskattat. Som avslutning på årsmötet informerade Roger Alm, SVP Volvo Trucks Europe Sales Area, om företagets positiva utveckling. Han berättade också att Volvo Lastvagnar har goda förhoppningar om att bli marknadsledande i Sverige under 2018.

– Nu skiljer det 100 bilar till vår närmaste konkurrent, sade han.

Precis som Stefan Strand betonade Roger Alm hur viktiga FH16-klubbens medlemmar är för Volvo Lastvagnar och lovade att bidra med 100 000 kronor till vårens studieresa till Budapest.

Årsmötet avslutades med middag på kvällen och Jill Johnsons show med 172 deltagare och anhöriga från FH16-klubben.

– Precis som det brukar vara – så märktes det att FH16-klubben var på plats. Jill Johnson imponerade på scenen och maten var riktigt god, berättar Boije, som under kvällen fick smeknamnet ”Don-Boije” av en av de medverkande nycirkusartisterna i showen som under kvällen kom förbi hans bord och bjöd på champagne.

– Jag tror inte att det var någon slump att han kom fram till mig och började skoja. Nu får jag ta reda på vem det var som tipsade gänget på scen om att jag är ordförande i klubben, säger Boije och ler.

Stefan Strand, VD Volvo Lastvagnar Sverige –
hälsade klubbens medlemmar välkomna
och passade på att bjuda på en rejäl överraskning!

Roger Alm,  SVP Volvo Trucks Europe Sales
Area Volvo Lastvagnar, berättade om före-
tagets positiva utveckling och lovade att bidra
med 100 000 kronor till vårens studieresa.


Medlemmarna minglade  på Volvo Trucks Experience Center.

 

Boije Ovebrink valdes om som klubbens
ordförande.

 

Partnerutställningen var som vanligt
intressant och välbesökt. 

 

 

Sveriges Tuffaste FH16 – till höger – fanns
på plats under årsmötet tillsammans med
ägaren och föraren Christoffer Lindstrand.

 

Provkörning var uppskattad – och en gräv-
maskin behöver inte vara så stor för att man
ska ha skoj.

 

 

 

Gavin Smart berättade om hur
han och Nigel Atterbury funderade
när de ritade det nya klubbmärket.

 

Jan-Christer Nilsson, Inge Hellgren och
Marcus Olsson avtackades för mångårigt
arbete i klubbens styrelse.  

 

Antonio Nicoletti och Carl Axel Hedström fick
blommor som tack från klubben med all hjälp
med årsmötet.