FH16-klubben seglar i medvind

FH16-klubbens årsmöte på Volvo Trucks Experience Center, VTEX, den 9 november lockade inte mindre än 135 deltagare.
– Kul att vi blev så många, det visar att klubben fyller en viktig funktion, summerar omvalde ordförande Boije Ovebrink.

Deltagarna bjöds som vanligt på ett späckat program under årsmötet VTEX i Göteborg och det var en nöjd ordförande som kunde summera verksamhetsåret 2017:

– De senaste åren har vi jobbat hårt på att rekrytera nya medlemmar och yngre medlemmar. Det är ett arbete som också gett resultat. Inför årsmötet kom det till ett gäng nya medlemmar som är födda på 1980- och 1990-talet. I dagsläget har vi 545 medlemmar och det är inte omöjligt att vi blir 550 till årsskiftet, fortsätter Boije Ovebrink.

Till det kunde också styrelsen redovisa ett överskott.
– Överskottet för 2017 blev glädjande nog drygt 200 000 kronor.

Årsmötet inleddes av Antonio Nicoletti, försäljningsansvarig Volvo Lastvagnar Sverige, som hälsade FH16-klubbens medlemmar välkomna och poängterade hur viktiga klubbens medlemmar är som goda Volvo-ambassadörer.

Sedan vidtog förhandlingarna. Efter lång och trogen tjänst i styrelsen avgick Lars Ekstrand och Magnus Enochsson ur styrelsen. Magnus Enochsson hade tyvärr inte möjlighet att vara med på årsmötet men båda han och Lars Ekstrand uppvaktades med varsitt hedersdiplom och livstids medlemskap i klubben för sitt styrelsearbete.

 

Några invändningar mot valberedningens förslag till ny styrelse fanns inte. Vid årsmötet valdes följande:
Ordförande: Boije Ovebrink
Omval 2018-2020: Joakim Lindqvist, Thomas Englund och Thomas Ekstrand
Nyval: Björn Persson – Finnvedens Lastvagnar, Ängelholm
Valda 2017-2019: Jerry Gustavsson, Andreas Neve, Ulf Jacobsson, Berth Johansson, Ann-Marie Hall Troedsson och Christian Svedman (Volvo Lastvagnars representant)

Efter styrelsevalen var det så dags för klubbens bästa medlemsvärvare Thomas Englund att få komma upp på scenen. Under 2017 och  2018 har han värvat inte mindre än 20 nya medlemmar.

– Thomas har verkligen engagerat sig i att skaffa nya medlemmar till klubben. Att få uppmärksamma hans arbete och överlämna en pokal kändes extra bra, berättar Boije.

Nytt Volvo-erbjudande

Som avslutning på årsmötet informerade Lars Stenqvist, EVP Group Trucks Technology Volvo Group och Niclas Johnson, Aftermarket Director Market Sweden, om de förbättringar som ständigt görs på den 25-årsjubilerande FH-modellen.

De berättade också hur mycket Volvo Lastvagnar satsar på att utveckla sin storsäljare D16-motorn – en motor som Volvo Penta säljer som båtmotor i en modifierad version samt till stora elverk och annat – och att framtiden trots alla alternativ som nu lanseras ser ljus ut för förbränningsmotorn.

Johan Selvén, Sales Director Market Sweden, berättade Volvo Lastvagnarnas nya erbjudande till klubbens medlemmar. 

– Efter årsskiftet bjuder vi klubbens medlemmar på axellyft för tandemdrift, VDS eller krypväxel, sade han.

Ett erbjudande som du hittar under erbjudanden här på klubbens hemsida.          

Efter årsmötesförhandlingarna var det dags för deltagarna att gå runt på de tre stationerna med provkörning av last- och personvagnar, partnerutställning och VDS-station. På

VDS-stationen fick deltagarna förevisning av Pär Harklint, som demonstrerade Volvos självkörande lastbil. 

– Och allt fungerade jättebra tack vare de tre gruppcheferna; Christian Svedman, Andreas Neve och Ann-Marie Hall Troedsson.

På kvällen var det dags för den avslutande middagen som lockade inte mindre än 145 deltagare.

– Och visst var Jamladies riktigt bra, men frågan är om inte Martin Lundstedt stod för den bästa sånginsatsen. När han stämde upp i Skaraborgs-visan skrattade vi alla så vi tjöt. Han överraskade nog alla med att han kunde sjunga – det hade i vart fall jag ingen aning om, säger Boije Ovebrink.

Och Antonio Nicoletti drog också han ned många skratt när han berättade om Boijes hemliga passion – knyppling.