Vi ses på Elmia!

Bästa FH16-vänner!

Veckan före påsk var vi på årets studieresa till Budapest. En resa som lockade 61 deltagare – nytt rekord! I Budapest fick vi några trevliga dagar med intressanta studiebesök hos Alcoa Wheels, på Europas största åkeri Waberer och på Volvo Trucks huvudkontor och verkstad.

Våren var på väg, men kylan ville inte riktig ge sig! Men vi hade sol i sinnet så jag tror att de flesta är nöjda med resan. Våra gemensamma middagar och avslutningsmiddagen på floden Donau var riktigare höjdare med många skratt. Och jag kan lova att vi levde upp till klubbens motto – Vi ska ha roligt!

Konferensen på lördagen var välbesökt och jag vill passa på att tacka Kent Nilsson, Volvo Lastvagnar, Malin Persson, Volvofinans och Jari Leverinne, Foma/BPW, för deras medverkan. Undertecknad informerade om kommande klubbaktiviteter och Moskva-resan 2019.

I dagarna börjar planeringen av studieresan till Moskva. Jag har mejlat berörda hos Volvo Trucks i Ryssland, som önskar oss hjärtligt välkomna! Mer information om resan i nästa klubbutskick, som kommer första veckan i augusti.

Nästa stora aktivitet är Elmia Lastbil 2018. Under mässan har vi sedvanligt klubbfest på fredagskvällen i samarbete med Volvo Lastvagnar. Givetvis finns vårt husband Rydell & Quick på plats och tillsammans med bandet ska vi se till att lyfta taket på A-hallen!

Under mässan ska klubbens omutbara jury utse Sverige Tuffaste FH16. I årets jury sitter: ordförande Jan Sandberg, Berth ”Knatte” Johansson, Thomas Ekstrand samt försäljningschef Johan Selvén och regionchef Christian Svedman från Volvo Lastvagnar. Vill du vara med och tävla – glöm inte att anmäla dig till Trailer/Nordic Trophy.

Om planeringen går i lås ska klubben i samarbete med Volvo Lastvagnar och Volvo Truck Center Syd också medverka på Vallåkraträffen den 18–19 augusti. Träffen brukar locka runt 25 000 besökare, många av dessa jobbar i åkeribranschen. Vi planerar bland annat för en repa eller två med The Iron Knight.

Till sist vill jag slå ett slag för våra nya klubbkläder där keps nu ingår. I tidningen hittar du en talong för alla våra nya profilkläder. Det känns äntligen som om våren är på gång så jag önskar er alla en behaglig vår och en bra sommar så ses vi på Elmia!

Med vänlig hälsning

Ordförande Boije Ovebrink
info@boije.se