Bästa FH16-vänner

Vädrets makter var med oss alla dagarna och bjöd på sol med cirka 20 grader i skuggan. Men resan kunde inletts på ett roligare sätt. På grund av flygledarstrejk blev vi sex timmar försenade och vi kom inte till Caen förrän strax före midnatt.

Studiebesöket på Renault- och Volvo-fabriken i Blainville var mycket intressant. Vi fick bland annat se produktionen av Volvo FL-FE bilar samt de mindre Renaultbilarna. Tillverkningen gick i en lugn takt och arbetarna verkade också vara mycket harmoniska. Naturen i Normandie är också den mycket speciell. Inte minst de karakteristiska höga häckarna. I Normandie finns också många minnen bevarade sedan andra världskriget. Bland annat stannade vi till vid Pegasus-bron, där brittiska trupper luftlandsattes i en avgörande operation i inledningen av Dagen D i juli 1944. Nästa dags studiebesök i Roissy, där Volvo Lastvagnar har sitt huvudkontor för Frankrike och en stor verkstad, var också det mycket intressant och trevligt.

Aldrig tidigare har FH16-klubben haft så många aktiviteter som i år. Jag hoppas verkligen att ni har möjlighet att medverka på en del av dem. Närmast på tur står nu STCC i Skövde den 8-9 maj. Här finns fortfarande några platser för den som vill anmäla sig. Sedan rullar det på med olika aktiviteter under hela året. Vi har så gott som möjligt försökt att sprida klubbens aktiviteter över landet för att ni ska ha möjlighet att vara med på någon eller några under jubileumsåret.

Jubileumsfesten på Mittiamässan och Trucking Festival på Mantorp Park, där jag hoppas att så många som möjligt tar med sin FH16-bil för att manifestera klubbens tioårsjubileum, blir givetvis några av höjdpunkterna. Men klubben medverkar också på Mjölby Truckshow, Trucks In Dalarna, Skåne Truck Meet och Ramseleträffen – där vi informerar om vår verksamhet.
Sedan blir det en värdig avslutning på jubileumsåret med årsmöte på Volvo Demo Center i november med middag och Jerry Williams rockshow på Kajskjul 8. Läs mera om alla aktiviteter på vår hemsida och i Truckstop.

MED VÄNLIG HÄLSNING, ORDFÖRANDE BOIJE OVEBRINK