Bästa FH16-vänner!

Nu har vi klarat av årsmötet på VTEX i Göteborg. En dag som blev lyckad på många sätt. Inte minst för att vi slog nytt deltagarrekord med 166 personer!

Att vi blev så många – ett 10-tal fler än förra året – visade sig vara lönsamt för klubben! Volvo Lastvagnars Sveriges vd Stefan Strand sade att det var Black Friday och att Volvo Lastvagnar beslutat att stödja klubben med 1 000 kronor per deltagare. Det var en mycket positiv överraskning

Jag vill till en början tacka de 15 företagspartners som medverkade på partnerutställningen under årsmötet, där de visade upp sina produkter, för att deras medverkan. Men jag vill också tacka för alla fina priser till vårt populära lotteri som de bidrog med och tacka alla våra 23 företagspartners för gott ett samarbete 2017. Ert stöd – på många olika sätt – är viktigt för klubben!

Medlemmarna på årsmötet hade som vanligt gott humör och stort intresse. Precis som deltagarna från Volvo Lastvagnar – ni ska också ha ett riktigt stort tack för att ni bidrog till att årsmötet blev en succé!

Stödet från Volvo Lastvagnar ger klubben ett välkommet tillskott i kassan. Det tillsammans med höjningen av medlemsavgiften till 800 kronor per år och höjningen av partner-avgiften till 15 000 kronor per år gör nu att de senaste årens underskott ser ut att bli ett plusresultat för 2017.

Nu blickar vi framåt. Sstudieresan 2018 går till Ungern och Budapest 21-25 mars. Där kommer vi att göra en rad intressanta studiebesök på Alcoas fälgfabrik, åkeriet Waberer med över 5 000 bilar och Volvo Trucks anläggning i Budapest. Vi har satt ett tak på max 48 deltagare. För den som vill följa med är det först till kvarn som gäller. Program med anmälan hittar du i årets sista Truckstop som kommer i december.

Nästa år hoppas jag vi ses på Elmia Lastbil 2018 i augusti. På Elmia blir det sedvanlig klubbfest på fredagskvällen i samarbete med Volvo Lastvagnar. Klubben kommer också att kora Sveriges Tuffaste FH16 på Nordic Trophy området på lördagen. Och jag kan redan nu lova att korvgrytan finns på plats i vår monter! I november är det sedan dags för årsmöte – så skriv upp årsmöte i FH16-klubben på VTEX den 9 november i din almanacka redan nu!

I förra årets ledare inför julen kunde jag berätta att klubben hade 545 medlemmar och att många yngre ville bli medlemmar. Den trenden håller glädjande i sig! Men som vanligt är det cirka 30-35 medlemmar som begär utträde när det är dags att betala årsavgiften. Sedan fyller det på under året. I dag är vi 543 medlemmar, sedan vi fick en ny medlemsansökan i veckan

Avslutningsvis vill jag tacka alla årsmötesdeltagarna för det fortsatta förtroendet att vara ordförande även 2018!

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR

Ordförande
Boije Ovebrink